Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Proiect finantat, vis implinit

Membru Bizoo de 2 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
4 pareri

Finantare proiecte CrowdFunding

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
GoFund
Out Of stock
Descriere
Prezentare informatii privind donatia si finantarea unui proiect

DONEAZA SI TU! FINANTEAZA SI TU UN PROIECT!

DE CE sa ajut cu bani un proiect social-caritabil sau un proiect de business de pe GoFund?
- PENTRU CA ai de unde alege! Este o platforma ce reuneste toata gama posibila de proiecte, a romanilor de pretutindeni, inclusiv diaspora si romanii de peste Prut!
- PENTRU CA platforma ofera siguranta utilizatorilor; GoFund verifica atat identitatea si datele de contact ale initiatorilor de proiecte cat si veridicitatea fiecarui proiect in parte;
- PENTRU CA GoFund pune la dispozitia tuturor utilizatorilor suportul tehnologic necesar gestionarii tuturor tranzactiilor financiare intr-un mod rapid si transparent, usor de urmarit si de verificat de oricare dintre acestia.

CE TIP DE PROIECT SA AJUT? Sa ajut un proiect social-caritabil sau un proiect de business?
1. Sa fac o donatie, un act caritabil si sa ajut unul sau mai multe proiecte sociale (asistenta sociala, sprijinire talente, mediu, animale, sport, arta, cultura, religie etc).
In aceasta situatie, ca oriunde in lume, satisfactia nu poate fi decat morala, sufleteasca (dar cat de importanta!) si de multe ori sociala, prin recunoasterea meritului de catre membrii societatii, comunitatii etc.
2. Sa finantez o afacere (sau mai multe), care se poate aflata in stadiul de simpla idee, un Startup sau poate fi o afacere mai veche ce isi doreste sa se recapitalizeze si sa creasca mai mult.
In acest caz, avem in discutie o afacere sau o viitoare afacere, din care in mod absolut normal trebuie sa castige ambele parti: atat beneficiarul finantarii cat si finantatorul.
Ce poate sa castige finantatorul? Iata aici principalele tipuri de avantaje de care pot beneficia finantatorii:
- avantaje in natura, constand, dupa caz, in bunuri, produse sau servicii oferite de catre beneficiarul proiectului si al finantarii. Acestea pot fi oferite finantatorilor la pret redus, ca promotie, sau chiar gratuit, in functie de specificul activitatii, dorinta si posibilitatile reale ale afacerii respective. Important pentru finantator este faptul ca toate aceste avantaje in natura fac obiectul unui contract online supervizat de catre GoFund;
- dobanda sau renta fixa (luna, trimestriala etc); este o metoda de recompensa mai putin uzitata, ce seamana foarte mult cu creditul bancar;
- actiuni si/sau dividende. Aceasta metoda de recompensare a finantatorilor este, alaturi de metoda avantajelor in natura cea mai uzitata pe plan mondial; finantatorul devine practic actionar, intrand in afacerea respectiva, prin dreptul de vot in AGA putand sa-si aduca contributia la idei si decizii legate de bunul mers al afacerii;
- obligatiuni. Primirea de obligatiuni ale societatii reprezinta o forma mai exclusivista de recompensare a finantatorului si asta prin natura reglementarilor legale; astfel, obligatiunile sunt atributul doar al societatilor pe actiuni, care trebuie sa indeplineasca o serie de criterii de performanta restrictive pentru a putea emite obligatiuni.
In practica, de regula avantajele oferite finantatorilor depasesc lejer dobanzile de la depozitele bancare sau media cresterilor/profiturilor obtinute de la celelalte forme “clasice” de economisire si investire a banilor (fonduri de investiti, bursa etc), aceasta fiind explicatia pentru care an de an numarul celor ce fac astfel de investitii pe platformele de crowdfunding creste constant, depasind deja pragul de 10 Milioane!
In toate aceste situatii, GoFund supervizeaza clauzele contractuale dintre finantator si beneficiar, aparand atat interesul finantatorului, cat si pe cel al beneficiarului. Important! Pentru toate aceste variante de recompense, GoFund pune la dispozitia finantatorilor si un serviciu foarte util in situatia mai putin fericita in care finantatorul doreste sa iasa din contract si sa-si recupereze total sau partial sumele investite in proiect.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura