Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Proiect finantat, vis implinit

Membru Bizoo de 2 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
4 pareri

Finantare proiect - Etapele IV si V

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
GoFund
Out Of stock
Descriere
Etapa IV - Finalizarea proiectului

1. Proiectul se considera finalizat atunci cand, fie s-a terminat perioada anuntata de derulare (de exemplu, au expirat cele 3 luni stabilite la lansarea proiectului), fie s-a strans integral suma ceruta in cadrul proiectului.
2. Important: atat perioada de derulare a campaniei, cat si sumele solicitata spre a finanta proiectul pot fi modificate pe durata campaniei, in functie de necesitatile si elementele noi aparute, dand astfel posibilitatea adaptarii dinamice a proiectului initial. De exemplu, perioada de strangere a fondurilor a expirat, dar nu s-au strans toti banii; atunci, durata campaniei se poate prelungi pana la limita maxima permisa de 12 luni… Sau: proiectul a fost finantat 100% in perioada prevazuta, dat initiatorul proiectului hotaraste ca strangerea de fonduri sa continue, pentru ca exista planuri de extindere a afacerii sau a proiectului social (evident, aceste planuri trebuie sa apara postate pe platforma, ca upgrade al proiectului initial).
3. Finalizarea proiectului trebuie anuntata tuturor donatorilor sau finantatorilor respectivului proiect.
Nu uita ca al doilea mare avantaj oferit de o campanie crowdfunding, in afara de finantarea afacerii, este acela ca majoritatea finantatorilor pot deveni clientii afacerii tale, si nu doar clienti ocazionali, ci clienti fidelizati pe termen lung! Depinde doar de tine sa valorifici acest potential urias!
4. Daca proiectul a fost finalizat intr-un termen mai mic decat limita maxima de 12 luni, in locul acestuia pe platforma initiatorul poate sa posteze un alt nou proiect, care poate avea si el ca termen maxim 12 luni din momentul validarii acestuia si listarii de catre platforma.

Etapa V - PREGATIREA UNUI NOU PROIECT

1. Asa dupa cum se intampla in practica pe alte platforme de profil, initiatorii de proiecte care au sustinut o campanie de crowdfunding, indiferent daca au avut succes deplin sau doar partial, tocmai pentru ca au capatat o experienta practica, au timp sa gandesca si sa pregateasca un al doilea proiect, in orice domeniu, pe care sa-l posteze imediat ce primul a fost finalizat.

Marele avantaj este acela ca, daca inscrierea proiectului pe platforma se face in baza Programului de afiliere “Stafeta Finantarii”, care este un al doilea sistem, suplimentar, de finantare a proiectelor prin donatii de la toti ceilalti participanti la Program, venitul rezidual lunar de care a beneficiat deja primul proiect postat continua sa se colecteze lunar (atata timp cat contul tau ramane activ pe platforma), alimentand si acest al doilea proiect, ulterior si pe al treilea s.a.m.d.
Sumele colectate lunar datorita “Stafetei Finantarii” se pot ridica, in functie de gradul de implicare al beneficiarului, de la cateva sute, pana la cateva mii (5000-10000) de EURO pe luna.
Amanunte despre “Stafeta finantarii” se gasesc pe platforma.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura